Читај ми!

Dvadeset sati za kreiranje inteligentnog agenta, kako izgleda studentsko takmičenje iz veštačke inteligencije

Beogradski ogranak Udruženja studentata tehnike Evrope treći put organizuje Programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije. Prijave za takmičenje primaju još sutra, a nadmetanje je 11. i 12. decembra. Uz indeks, važno je da imate između 18 i 26 godina.

Zbog pandemije, takmičenje je ove godine u onlajn formatu. Početak je zakazan za 11. decembar.

 

"Sama izrada zadataka traje 20 sati. Svi timovi imaju na raspolaganju 20 sati da naprave svog inteligentnog agenta koji će se boriti sa inteligentnim agentima drugih timova. Zadatak zadaje naš topik tim iz organizacije BEST-a", kaže Anja Popović PR tima BEST-a.

Namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno matematičkih fakulteta u Srbiji.

Takmičare očekuju dve faze nadmetanja. Prvo je eliminaciono, a četiri najbolja tima bore se za prvo mesto. Celokupno rešenje mora biti napravljeno tokom takmičenja.

"Pošto je projekat prvi put onlajn, prethodna izdanja su bila uživo, naravno to je onako malo zahtevan posao osmisliti ga, ceo koncept iz početka. Bilo je interesovanja, sad ga ima i više pošto je u onlajn okruženju, to je nama programerima prijemčivo", ističe Milica Galjak, logistički koordinator AIBG takmičenja.

Ovo je još jedan projekat BEST-a, međunarodne studentske organizacije koja akademcima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta od 1989. godine pruža komplementarno obrazovanje i podršku u započinjanju karijere.

Lokalna grupa BEST Beograd osnovana je 2003. godine.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво