Mleko za bebe "Aptamil" povučeno iz prodaje

Sanitarna inspekcija povukla je s našeg tržišta seriju mleka u prahu za bebe "Aptamil" nemačkog proizvođača "Milupa" zbog sumnje da je neispravno. Rezultati analize uzoraka tog mleka biće poznati za desetak dana.

Zbog sumnje da je neispravno, sanitarna inspekcija povukla je seriju mleka u prahu za bebe "Aptamil" nemačkog proizvođača "Milupa". Reč je o količini od oko 7.200 kilograma tog mleka.

Na kutijama povučene serije kod bar-koda nalazi se broj 28404 i datum proizvodnje 10. oktobar 2008. godine sa rokom trajanja do 10. aprila 2010. godine.

Crne grudvice u mleku u prahu za bebe navele su Anu Jugović da se prvo zabrine, a zatim i da u potragu. Ceo slučaj predat je nadležnoj sanitarnoj inspekciji.

"Dobili smo rezultat analize koji je zdravstveno neispravan, ali samo sa aspekta jednog traženog parametra, a to je senzor na analizu, odnosno prisustvo stranih primesa", kaže sanitarni inspektor Ljiljana Jovanović.

Ipak ohrabruje činjenica da oni koji su primetili ovakve promene mleko nisu deci ni dali, niti se iko obratio lekaru zbog tegoba.

U firmi koja je glavni distibuter ovih nemačkih proizvoda tvrde da su greške moguće prilikom pakovanja.

"U biti radi se o karamelizovanim česticama suve materije, koje, normalno postoje u tom proizvodu, koja prilikom varenja i hermetičkog zatvaranja alufolije, zbog tretmana visokom temperaturom menja boju. Ono što u svakom slučaju stoji, to je da su proizvodi neškodljivi za decu. To je naše duboko uverenje i saznanje iza koga jednostavno stojimo", kaže uvoznik Milorad Bućan.

Iako su po uvozu dobijene sve dozvole, na osnovu zahteva Sanitarne inspekcije u Institutu za javno zdravlje Batut, ipak se rade dodatne analize. Rezultati će biti poznati za desetak dana.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво