Читај ми!

Od ponedeljka "Oko sokolovo" u 242 ulice

Sistem "Oko sokolovo" će od ponedeljka 21. septembra, kontrolisati nepropisno i propisno parkiranje vozila u ukupno 242 beogradske ulice.

Komunalna milicija je proširila područje kontrole za još 121 ulicu, odnosno saobraćajno najkritičnije ulice u centru grada, na opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, ali i na Novom Beogradu i u Zemunu, saopštila je Gradska Uprava grada Beograda.

Kontrola je proširena na ulice donjeg Dorćola, Profesorske kolonije, Neimara i Čubure, a obuhvaćene su i ulice u naselju Beograd na vodi i okolini.

Multifunkcionalna specijalna vozila fotografišu nepropisno parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, kolovozu, trotoarima i dr, a komunalna milicija šalje prekršajne naloge na kućnu adresu. 

Sistem "Oko sokolovo" kontroliše i propisno parkiranje u zonskom sistemu, pa ako ova usluga nije plaćena, automatski kreira elektronsku dnevnu kartu (eDPK). 

O izdatim eDPK vozači mogu da se informišu putem sajta www.parking-servis.co.rs, kao i nove aplikacije "Parking servisa", koja ih obaveštava da li je za to vozilo izdata eDPK i kada ističe plaćeno vreme parkiranja. 

Od početka avgusta, kada je uveden novi sistem "Oko sokolovo", Grad Beograd neprestano radi na njegovom unapređenju. 

U planu je da, osim Komunalne milicije i "Parking servisa" , sistem obuhvati i delokrug rada drugih komunalnih preduzeća i doprinese rešavanju problema poput udarnih rupa, neleganih bašti i nelegalno zauzetih javnih površina, ali i drugih komunalnih problema na ulicama Beograda, navodi se u saopštenju. 

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се