Ćuprija dobija mural sa likom Dragoslava Mihailovića

Na konkursu Ustanove kulture Ćuprije za izradu murala književnika i akademika Dragoslava Mihailovića, rođenog u ovom gradu, pobedio je rad umetnice Marije Radosavljević-Komarac. Njeno idejno rešenje sa elementima likovne interpretacije motiva romana "Kad su cvetale tikve" biće mural na zgradi u blizini Moravskog parka u Ćupriji.

Predlog Marije Radosavljević-Komarac, "osim lične impresije književnog stvaralaštva pisca, izdvaja se i demonstracijom slikarske veštine što je u skladu sa tehničkim propozicijama konkursa", stoji u obrazloženju žirija u kome su bili dizajner enterijara Aleksandar Vujanović i likovni umetnici Miloš Đorđević i Novak Novaković.

Žiri je, "posebno uzeo u obzir predloge koji mural tretiraju kao ambijentalnu celinu u skladu sa arhitektonskim i urbanističkim karakteristikama lokacije".

Autorka izabranog rešenja će po realizaciji murala biti nagrađena novčanom nagradom od 250.000 dinara, a za mural veličine 36 metara kvadratnih biće joj obezbeđen materijal i pribor za rad.

Mural akademiku Dragoslavu Mihailoviću, koji ove godine slavi 90. rođendan, biće otkriven 13. oktobra na Dan opštine Ćuprije.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво