U Kruševcu otvorena Evropska nedelja mobilnosti

"Mobilnost za sve bez štetnih gasova" tema je Evropske nedelje mobilnosti koja će do 22. septembra, nizom aktivnosti biti obeležena u preko 2.600 gradova i 49 država starog kontinenta. Za organizaciju prošlogodišnje manifestacije, u kategoriji većih evropskih gradova, titula pobednika pripala je Kruševcu.

Prestižno priznanje u ime Evropske komisije gradonačelnici Kruševca Jasmini Palurović uručio je Sem Fabrici, šef delegacije EU u Srbiji.

Time je i simbolično počelo obeležavanje nedelje mobilnosti u kojoj će, brojnim aktivnostima, kod nas učestvovati 27 gradova.

"To je poziv svima da imaju na umu čistu, bezbednu i održivu mobilnost. Da imaju na umu pitanje saobraćaja i zagađenja. Videli smo koliko je to važno u doba korone da udišemo čist vazduh, da imamo javne prostore koji su čisti, zeleni. I zato preduzimamo čitav niz aktivnosti vezanih za mobilnost", poručio je Fabrici.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i nacionalni koordinator Evropske nedelje mobilnosti, istakla je da će od sledeće godine Ministarstvo dodeljivati nagradu vrednu milion dinara.

To će, kaže, biti jedna vrsta podsticaja jedinicama lokalnih samouprava da počnu da se malo više bave urbanom mobilnosšću, odnosno uslovima da građani i građanke svakog grada mogu da se posvete održivom, zdravijem načinu života.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара