Odgovor Dragana Bujoševića Mariniki Tepić

Marinika Tepić po običaju ne zna ništa o onome o čemu govori, ali joj to, opet po običaju, ne smeta da optužuje. Upravo zato će na sudu shvatiti kolika je njena zlonamernost i neznanje.

I da ne bih bio optužen da na pravdi boga opanjkavam Mariniku Tepić, kazaću da su njene tvrdnje o poslovanju RTS-a tačne koliko i one da je srpska paravojna jedinica "Vukovi" na Kosovu i Metohiji (pokazalo se da je to video-igrica), da je Raša tudej objavila da je otac Nebojše Stefanovića umešan u trgovinu oružjem (nije objavila), da Srbija izvozi oružje u Ukrajinu (demantovao ukrajinski ambasador), da je skoro hiljadu radnika MUP-a zaraženo virusom (u tom trenutku zaražena su bila 42), da "Nijedan evropski, svetski, ni susedni državnik nije čestitao Vučiću na 'istorijskoj pobedi'" (Istinomer ocenio iskaz kao neistinit)...

Zakasnela je briga Marinike Tepić za finansije RTS-a. Veoma zakasnela. O njima je trebalo da brine u vreme kada Vlada Srbije, kojom je rukovodila tadašnja stranka njenog političkog lidera, nije ispunjavala zakonsku obavezu stabilnog i dovoljnog finansiranja RTS-a.

Zatekao sam RTS sa 18 miliona evra duga bankama, 23 miliona evra duga Vladi Srbije (trošene na isplatu plata), 24 miliona duga raznim dobavljačima. RTS je bio prezadužen, poslovao je sa gubitkom od 2007. godine.

U mom mandatu RTS je otplatio dug bankama, počeo sa otplatom duga Vladi Srbije, sve druge svoje obaveze plaća u roku kraćem od zakonskih 60 dana. Uredno plaćamo i sve obaveze državi, oko 18 miliona evra godišnje za poreze i doprinose.

Danas ugovor sa RTS-om služi firmama koje sarađuju s nama kao zalog za novi kredit. Banke veruju u stabilnost i dobre finansije RTS-a, što je valjda dovoljan razlog za novu "zabrinutost" Marinike Tepić ovoga puta nad sudbinom bankarstva.

I konačno, posle sedam godina pravljenja gubitaka, RTS je u prvoj godini mog mandata zabeležio dobit, koja je prošle godine bila tolika da smo platili na nju porez od 4,5 miliona evra.

Zato što od 2016. imamo stabilno, a od 2018. i dovoljno finansiranje i zato što smo se ponašali domaćinski u ovih pet godina, prvi put u istoriji RTS-a napravljeni su kablovski kanali i radija i televizije, televizija je počela da se emituje digitalno (napravljen plej-aut sistem), pokrenuta internet platforma Planeta koja omogućava da se RTS vidi i čuje u celom svetu, ha-de kamere postavljene u svim televizijskim studijima, otvoreni RTS galerija i Klub u Svetogorskoj, proradila sinhro-sala, napravljen centar za digitalizaciju arhive, otvoren novi data centar za upravljanje RTS-om sa sopstvenim klaudom, proradila sigurna soba, sistem za odbranu od upada u radne procese RTS-a, otvoren je jedinstveni centralni informativni desk.

Ne sumnjam da je Marinika Tepić izuzetno zabrinuta zbog ovih uspeha RTS-a.

A o detaljima optužbi koje su iznete na račun rukovodstva RTS-a i mene, razgovaraćemo na sudu.

Dragan Bujošević

v. d. generalnog direktora Radio-televizije Srbije

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво