Bez incidenata u novogodišnjoj noći

Prilikom posete policijskoj i interventnoj brigadi, koja je sinoć dežurala u Beogradu, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo što je novogodišnje slavlje proteklo mirno, bez ozbiljnijih incidenata.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović posetili su rano jutros policijsku i interventnu brigadu u Beogradu i od njih primili raport o stanju na terenu u glavnom gradu tokom protekle noći.

Dačić je rekao da je u Beogradu novogodišnju noć dočekalo više od 15.000 gostiju iz inostranstva i izrazio zadovoljstvo što je slavlje proteklo mirno i što smo "uspeli da pokažemo da se incident kao što je bio sa francuskim državljaninom Brisom Tatonom neće ponoviti".

Dačić je saopštio novinarima da je doček Nove godine protekao relativno mirno i bez većih incidenata, da je bilo nekoliko lakše povređenih građana i dva lakše povređena policajca.

"Širom Srbije na stotine građana slavilo je Novu godinu, a prvi put izveštaji govore da nije bilo ranjavanja prilikom slavljeničkog pucanja iz vatrenog oružja", rekao je Dačić.

Ministar Dačić ukazao je na to da su on i direktor policije posetili pripadnike policijske i interventne brigade, koji su noćas, "umesto da budu u krugu svojih porodica", radili i obezbeđivali centralna mesta u gradu na kojima je bio organizovan doček.

Rekao je da pripadnici policije rade težak i odgovoran posao i poželeo im da u toku naredne godine imaju što manje intervencija.

Komandant policijske brigade Mladen Pantić naveo je da su dva policajca lakše povređena tokom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira u tuči u jednom lokalu na opštini Savski Venac.

Pantić je izrazio zadovoljstvo što nije bilo većih incidenata na mestima organizovanog dočeka: kod Doma narodne skupštine, u Ekspo centru, na Sajmu i splavovima, i što su sva dešavanja bila u skladu sa novogodišnjim slavljem.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи