Читај ми!

Kako da držite bezbedno odstojanje na auto-putu

Za tri dana na drumovima u Srbiji poginulo je 14 osoba. Među glavnim uzrocima saobraćajnih nesreća su prekoračenje brzine i nedržanje rastojanja od vozila ispred sebe. Iz saobraćajne policije apeluju na vozače da poštuju ograničenje brzine i sve saobraćajne propise.

Iz MUP-a je najavljena pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, veći broj policajaca na motorima, a biće kontolisano i vezivanje pojaseva na zadnjim sedištima.

Stručnjaci iz oblasti saobraćaja kažu da je ponašanje vozača na auto-putu često bahato i da se nereteko teške nesreće dešavaju jer vočači ispred vas ne daju signalizaciju gde se kreću.

"S obzirom da na auto-putu nisu predviđena ukrštanja ili prepreke, pa da vozači koče, ljudi voze mnogo voze opuštenije. Kad se na auto-putu dogodi nezgoda, onda su to obično nezgode velikih razmera tipa 200, 300 vozila", kaže profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

Dodaje da takve nesreće nisu nikada manje od 10 vozila u nizu samo zbog toga što vozači ne očekuju takvu radnju vozila isperd sebe.

Agencija za bezbednost saobraćaja sprovela je anononimno testiranje vozača da bi se uverili koliko brzina na auto-putu može da bude problematična.

Na auto-putevima u Srbiji za tri godine poginulo je više od 270 lica, što znači da sam auto-puput nije i garancija da se na njemu može bezbedno voziti ukoliko se ne pridržvate pravila, kažu stručnjaci.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи