Srećna Nova godina!

Doček Nove godine svečano je organizovan na gradskim trgovima širom Srbije.

Građani širom Srbije dočekali Novu godinu na gradskim trgovima. Gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a Jasna Dimitrijević, direktorka Turističke organizacije Beograda, najavila je dolazak turista iz Hrvatske, Slovenije, ali i Skandinavskih zemalja.

Svake godine u Beogradu Novu godinu dočeka 15.000 stranih turista.

Dimitrijevićeva je rekla da osim dočeka, stranci posećuju i Ulicu otvorenog srca i dodala da je atmosfera ono što je najprivlačnije, a higijena, ekologija i nedostatak javnih toaleta nešto što je dobilo najniže ocene.

Ove godine utrošeno je 22,5 miliona dinara za doček Nove godine, što je 40 odsto manje nego prethodnih.

Međutim, Dimitrijevićeva je rekla da će se Turistička organizacija truditi da i sa manjim sredstvima animira što više turista. U 2009. godini, Beograd je posetilo oko milion turista, a naredne godine Dimitrijević očekuje još veći broj.

Beograđani i gosti prestonice večeras su dočekali Novu godinu ispred Narodne skupštine uz muziku Željka Joksimovića, Đorđa Davida, grupe "Sars" i "Sanšajn", kao i uz vatromet i besplatno klizalište na Trgu Nikole Pašića.

Program,  na bini isped Skupštine otvario je  David sa pratećim sastavom "Gang", a posle njih su, od 22 do 23 časa, nastupio popularni rege sastav "Sars".

Na Zlatiboru, na Kraljevom trgu, organizovan je koncert Željka Samardžića i očekivalo se 15.000 ljudi. Cene dočeka kreću se između 20 i 80 evra. Najskuplji su apartmani hotela Mona, gde doček Nove godine košta 146.700 dinara po osobi.

Užičani su, uz zvuke truba orkestra Dragana Ignjića i vatromet, proslavli dolazak Nove godine na Trgu partizana, u organizaciji grada Užica i Turističke organizacije tog mesta.

Vesleo je bilo i u U Mokroj Gori.

Novu godinu na centralnim trgovima dočekivala se širom Srbije.

Doček Nove godine u Kragujevcu organizovan je na Trgu kod Krsta, gde je nastupila "Ju grupa".

Dejan Cukić i "Spori ritam bend", i grupa "Piloti", nastupili su u Nišu.

Novosađane i njihove goste na centralnom Trgu slobode u novogodišnjoj noći zabavljale su pank-rok grupe i Zvonko Bogdan. 

U Zrenjaninu na glavnom gradskom trgu nastupaio je novosadski "Bras orkestar".

Za doček 2010. godine, u centru Bačke Palanke građane je  zabavljala bivša pevačica grupe "Oktobar 1864" Tanja Jovićević sa svojim bendom.

Građani i gosti Subotice, novogodišnju noć provli su uz vatromet, kuvano vino i čaj, na gradskom trgu.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара