Vladika Teodosije vraćen sa Jarinja, nisu mu dali da prenese med za manastir

Vladika Raško-prizrenski Teodosije vraćen je večeras sa punkta Jarinje, pošto mu službenici kosovske carinske službe nisu dozvolili da prenese dve kante meda za manastir Gračanicu.

Vladika je za RTS izjavio da mu se prvi put u 20 godina događa da mu nije dozvoljen prelaz, navodeći da je doživeo neprijatno ophođenje carinika, te da mu se nadređeni u carinskoj smeni tokom komuniciranja, unosio na razdaljinu od pola metra bez zaštitne maske.

Nakon zabrane unošenja dve kante meda, vladika ih je vratio u Rašku, a potom se ponovo uputio ka punktu Jarinje.

"Oba puta sam pretresen uz neprijatno ponašanje pripadnika carine u večerašnjoj smeni na Jarinju. Nisam to očekivao, u automobile sam bio sam, dolazio sam iz centralne Srbije, putovao za manastir Gračanicu. U gepeku sam nosio dve kante meda kao poklon za sestrinstvo", naveo je vladika Teodosije.

Dodao je da su ga carinici zaustavili, kazali mu da parkira automobil sa strane i da sačeka da dođe njihov šef smene.

Šefu smene vladika je pokušao da objasni da kante meda ne prelaze vrednost robe dozvoljenu za prenos i da je spreman da plati carinu.

Pošto mu je šef smene prišao i počeo komunikaciju bez maske i propisane distance, a na vladikino ukazivanje da ne nosi obaveznu masku, okrenuo se iI odmahnuo rukom.

"Osim što se nisu pridržavali preventivnih mera, posebno neprijatno i razočaravajuće je bilo to što sam u njihovom ponašanju večeras osetio određenu dozu animoziteta prema meni", naveo je vladika koji je nakon takvog odnosa kosovskih carinika stigao u Kosovsku Mitrovicu.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво