"Oko sokolovo" snimilo 3.740 nepropisno parkiranih za tri dana

Sistemom "Oko sokolovo" u poslednja tri dana konstatovano je oko 3.740 nepropisno parkiranih vozila, saopštio je Ranko Šekularac, rukovodilac sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije.

Ranko Šekularac je istakao za TV Prva da je 3.740 nepropisno parkiranih vozila i zaustavljanja u poslednja tri dana koje je zabeležio sistem "Oko sokolovo", znatno veći broj u odnosu na dosadašnjih skoro 350 u jednom danu registrovanih od strane 17 do 20 patrola.

Objasnio je da Komunalni milicajci, koji upravljaju vozilima sistema "Oko sokolovo", ukoliko su u procesu primene ovlašćenja mogu vozilo privremeno skloniti kako ne bi ometali saobraćaj. 

"Ne može se govoriti o bahatom i namernom zaustavljanju na nepropisnom mestu, jer komunalni milicioner u primeni svojih ovlašćenja nije u prekršaju u toj situaciji. Mi ukazujemo našim kolegama da bi takvih situacija trebalo da bude što manje, sem u izuzetnim situacijama, kada su na to primorani", istako je Šekularac, prenosi Beoinfo.

Naglasio je da je nedopustivo da, bez obzira da li se radi o ovlašćenom licu ili bilo kome drugome, svojim zastavljanjem ugroze druge učesnike u saobraćaju. 

Ocenio je da su građani pozitivno reagovali na pojavu tog sistema na ulicama grada, kao i da je ranije bilo mnogo primedbi na funkcionisanje upravo ove službe-kažnjavanja bahatih vozača. 

"U prethodnim danima smo dobili na desetine telfonskih poziva gde su nam sugrađani čestitali i pozdravili ovu odluku i novi sistem", naveo je Šekularac.

Razmatra se uključivanje sistema i na ulice koje nisu mapirane

Rekao je da  će trenutno vozila biti raspoređena na mapirane ulice, ali i da su u fazi razmatranja da se vozila uključe i na rubne opštine i ulice koje nisu mapirane.

Govoreći o sivoj zoni gde motorciklisti i skuteri mogu da se parkiraju van parking mesta, ali da ne ugrožavaju slobodan prolaz, on je naveo da su do sada ta vozila bila kontrolisana shodno odredbama o komunalnom redu ili javnim parkiralištima i da će tako biti i dalje, kao i da ukoliko ne narušavaju slobodu kretanja neće biti kažnjavani.

"Ovaj sistem koji mi imamo je nadgradiv i moći će da se koristi i za kontrolu i prijavu problema koji su u nadležnosti drugih komunalnih službi, kao što su rupe na putu, zatim deo propisnog parkiranja i dostavljanje podataka "Parking servisu". Nisam siguran da su softveri iz okruženja u toj meri multifunkcionalni", zaključio je Šekularac.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи