Koje su prednosti proslave rođendana u dečijoj igraonici

Generacije rođene u prošlom milenijumu pamte drugačije detinjstvo u odnosu na ovo kakvo današnja deca imaju. Nekada smo sa roditeljima vodili ozbiljne pregovore u vezi sa tim koliko još možemo da ostanemo napolju. Sada molimo naše klince da ostave mobilne telefone, izađu iz zatvorenih prostorija i igraju se na svežem vazduhu.

Nismo imali toliko puno igračaka, što je budilo našu kreativnost. Radovali smo se omiljenim dečijim emisijama na televiziji, a naročito crtanom filmu u 7.15 uveče. Sećanja bude nostalgiju. Međutim, danas deca imaju nešto što je nama i našim roditeljima nedostajalo, a to su dečije igraonice.

Kako su nekada izgledale proslave dečijih rođendana, a kako izgledaju danas? Zbog nedostatka prostora u stanovima retko ko je mogao da pozove sve drugove i drugarice iz odeljenja u školi ili grupe u vrtiću. Gosti su mahom bili odrasli rođaci i porodični prijatelji. Tu su i njihova deca i pokoji drugar iz komšiluka. Slavilo se u stanovima, što je iziskivalo dosta pripreme. 

Nasuprot tome, danas imamo dečije igraonice koje su idealne za rođendanske žurke najmlađih. Argumenata koji idu ovoj tvrdnji u prilog ima mnogo. Pre svega, opremljene su tako da budu bezbedne za decu. U stanovima i kućama nameštaj sa oštrim ivicama predstavlja opasnu prepreku veseloj dečijoj igri. Podovi i stubovi nisu obloženi sunđerima, kao što je to slučaj u dečijim igraonicama. Omogućena im je sloboda i neometani pokreti tokom igre. 

U dečijim igraonicama postoji mnoštvo igračaka koje retko koje dete može imati kod svoje kuće. To su razni lavirinti na sprat, tobogani, bazeni sa lopticama, penjalice i, naravno, omiljene tramboline. Deca imaju potrebu da se što više kreću, a ovakva postavka idealna je za trošenje viška energije. 

Kada je reč o bezbednosti, ona je na prvom mestu i u dečijim igraonicama koje imaju dvorišta sa igralištima. Ispod ljuljaški, klackalica i tobogana postavljena je mekana podloga od tartana. 

Pripreme za dečiji rođendan nikad nisu bile jednostavnije. Ostavljena je mogućnost izbora tako da svako ko voli da sprema razne đakonije i vešt je u tome, može da donese svoje posluženje. S druge strane, svima onima koji nemaju vremena time da se bave omogućeno je da sve naruče u samoj igraonici. Tokom proslave za sve ima prostora da se udobno smeste.

Goste poslužuje osoblje, tako da domaćini mogu da se opuste i uživaju. Decu zabavljaju animatori. U nekim dečijim igraonicama moguće je organizovati dolazak mađioničara. Vreme trajanja proslave najčešće je ograničeno na dva i po sata, što je sasvim dovoljno, tako da nema problema sa gostima koji vole da zasednu.

Na kraju, deca su srećna i zadovoljna jer su se zabavila i igrala. Roditelji su imali priliku da se sretnu i ispričaju sa svojim prijateljima. Posle žurke neko drugi brine o spremanju i čišćenju prostora i pranju sudova. Slavljenik se sa porodicom vraća kući i uživa u raspakivanju poklona. 

Osim proslava, dečije igraonice postale si popularne kao mesto gde roditelji vode decu na dnevno igranje. Svima je potreban predah. Umesto klasičnog kafića, mnogo je praktičnije otići u dečiju igraonicu. Deca su na bezbednom mestu koje je ograđeno i gde na njih pored roditelja motre i hostese. 

Odrasli su za to vreme u kafiću igraonice. Mogu doći sami ili se dogovoriti da se nađu sa prijateljima koji takođe imaju decu. Sve je više dečijih igraonica koje su prepoznale potrebu da osim zatvorenog dela imaju i baštu sa igralištem. Na taj način tokom lepih dana, kada svi hoće da budu napolju, one imaju šta da ponude. 

Popularnost za njima dovelo je do toga da se otvorio veći broj dečijih igraonica. Kada planirate proslavu dečijeg rođendana ili tražite mesto gde ćete ići sa detetom na dnevno igranje treba da posetite sajt mirandre.com pošto su tu na jednom mestu predstavljene sve dečije igraonice u Beogradu. 

Pored podataka o lokaciji tu je i pregršt fotografija i detaljni opisi ponude. Možete ih kontaktirati direktno preko sajta i raspitati se u vezi sa slobodnim terminima. Što se tiče cena, ako želite da sve imate pod kontrolom i zabrinuti se za to da ceh ne bude prevelik, izaberite neku od varijanti gde je sve uključeno. Takođe, možete zahtevati da izbor pića koja se nude odraslim gostima bude ograničen. 

Osim rođendana kada vodite dete na igranje, zanimljivo bi bilo da ne idete uvek na isto mesto. Unesite dinamiku tako što ćete zajedno otkrivati nove igraonice na novim lokacijama. Svaka od njih je po nečemu specifična i ima nešto jedinstveno u odnosu na ostale.

Kvalitetno provedeno vreme je vreme u kome uživaju i odrasli i deca. Dečije igraonice su to omogućile i postale sinonim za mesto gde se deca bezbrižno igraju.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво