Čestitke za Kurban bajram

Povodom predstojećeg praznika Kurban bajrama, čestitke su upitili, između ostalih, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministarka pravde Nela Kuburović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kurban bajram je jedan od dva najveća praznika u islamu, a u narodu je poznat i kao Hadžijski bajram jer mu prethodi hodočašće u Meku. 

Proslavlja se četiri dana, a specifičan je po kurbanu, odnosno žrtvi, tačnije prinošenju žrtve, što je obično ovca, u znak sećanja na iskušenje poslanika Ibrahima. 

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je svim građanima Srbije islamske veroispovesti predstojeći praznik Kurban bajram. 

"Svim građanima Srbije islamske vere čestitam predstojeći praznik Kurban bajram, sa iskrenom željom da ga provedu u zdravlju, miru i slozi", navela je Maja Gojković u saopštenju.

Požela je svim vernicima da taj veliki praznik u, kako je navela, ovim vremenima teških iskušenja i izazova, podstakne duh zajedništva i solidarnosti i učvrsti istinske vrednosti međusobnog poštovanja i razumevanja.

Ministarka pravde Nela Kuburović Kisić čestitala je predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i svim pripadnicima islamske zajednice predstojeći Kurban bajram.

"Vama, verskim službenicima i vernicima čestitam Kurban bajram. Želim da radost velikog praznika ispuni sva srca i bude podstrek da, činjenjem dobrih dela i zahvaljivanjem Bogu, složno radimo za bolju budućnost naše države, posebno u ovom vremenu velikih izazova", istakla je ministarka pravde.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je svim pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije islamske veroispovesti iskrene čestitke povodom nastupajućih praznika Kurban bajrama.

"U ovim teškim vremenima kada se naš narod bori sa pandemijom izazvanom širenjem virusa Kovid-19, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nesebično pomažu svim građanima Republike Srbije. Zato vas pozivam da ove godine, u duhu Kurban bajrama, praznične dane provedete sa svojim najmilijima, poštujući mere zaštite, kako bi sačuvali jedni druge.
Bajram Šerif Mubarek Olsun", navodi Vulin u čestitki.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku poglavarima islamske zajednice i svim građanima islamske veroispovesti koji slave Kurban bajram.

"U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, svim vernicima koji slave praznik želim da ga provedu u dobrom zdravlju, miru, slozi i zajedništvu. Neka ovaj dan bude ispunjen radošću", navodi se u Mirovićevoj čestitki.

I gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je predstojeći Kurban-bajram pripadnicima islamske veroispovesti.

"Želim da ovaj veliki praznik provedete dobrog zdravlja, u miru i u društvu svojih najbližih, i da nas ovako značajni datumi podsete na najvažnije ljudske vrednosti. Da u ovim izazovnim vremenima iskažemo međusobno uvažavanje, jedinstvo, solidarnost i odgovornost. Neka vam Kurban-bajram srca ispuni nadom, a domove radošću", naveo je Vučević. 

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća Jasmina Curić uputila je povodom Kurban bajrama čestitku.

Bajramsku čestitku uputio je i predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin svim vernicima u Sandžaku, dijaspori i "našim susednim zemljama sa željom da bajram svima donese mir i radost".

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво