Pehar i medalje za studentski onlajn trojac iz Srbije

Studenti Fakulteta za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum osvojili su prvo mesto na prestižnom Međunarodnom takmičenju iz upravljanja projektima. I dok čekaju da iz Litvanije stignu pehar i medalje, jer je takmičenje održano onlajn, s ponosom pokazuju pobednički pehar sa Nacionalnog takmičenja koje ih je odvelo do evropskog prvenstva i pobede.

Dijana, Kristina i Milan su pobednički trojac. Stručna oblast su im informacione tehnologije. U pripremi za takmičenje pomogli su im i studenti Građevinskog fakulteta i FON-a koji su se nadmetali prethodnih godina.

Dijana Heger posebno izdvaja njihov timski rad koji je došao do izražaja, jer nisu podelili među sobom neka posebna zaduženja.

"Takmičenje, pošto je bilo onlajn zahtevalo je posebnu dozu prilagođavanja. Srećom, mi smo na našem fakultetu imali organizovanu onlajne nastavu, tako da je samo privikavanje bilo lakše", objašnjava Milan Milićević.

A sada treba da polože još jedan zadatak.

"Ono što je nama izuzetno drago jeste što ćemo sledeće godine imati mogućnost da ugostimo timove u Srbiji i kojima ćemo moći da prenesemo naše iskustvo i znanje", najavljuje Kristina Simonović.

Ekipa je formirana od najboljih studenata koji žele da na takmičenjima testiraju znanje.

Goran Avlijaš ističe da takve aktivnosti doprinose da se oni umreže sa svojim vršnjacima ne samo na nacionalnom već i na međunarodnom nivou, da razmene dobre prakse, da se upoznaju sa savremenim metodologijama iz upravljanja projeketima koje su danas izuzeno važne.

Sve će im to, kažu na univerzitetu, omogućiti bolji položaj na tržištu rada.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво