Ljubisav Orbović predsednik SSSS i u narednih pet godina

Ljubisav Orbović je reizabran za predsednika Saveza samostalnih sidikata Srbije, pa će i u narednih pet godina predvoditi tu sindikalnu organizaciju.

Delegati 16. Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije izabrali su većinom glasova Orbovića za predsednika.

Zahvalivši se na ukazanom poverenju Orbović je rekao da je dobio čast i obavezu da nastavi borbu za veća prava i bolji životni standard zaposlenih, ali i da sprovede aktivnosti na organizacionoj reformi Saveza i jačanju njegove uloge u društvu.

Izabrani su i članovi organa i usvojena dokumenta čime je Kongres Saveza samostalnih sindikata Srbije završio današnji rad.

Na kongresu je usvojen Izveštaj o radu SSSS, izveštaji Nadzornog i Statutarnog odbora između dva kongresa, verifikovan izbor novih članova Veća SSSS i izabrani članovi Nadzornog i Statutarnog odbora Saveza.

Usvojena su kongresna dokumenta - Program Saveza samostalnih sidikata Srbije, sedam rezolucija i dve deklaracije.

Uručena su i priznanja Saveza "27. april", a ovogodišnji dobitnici priznanja su Radomir Stević i Savez samostalnih sindikata za grad Niš.

U Programu Saveza samostalnih sindikata Srbije, navodi se da će taj sindikat zahtevati kvalitetna radna mesta uz sigurnost koju garantuje ugovor o radu na neodređeno vreme, dostojanstvene zarade i penzije i njihovu redovnu isplatu, povećanje minimalne zarade do nivoa od 65 procenata prosečne zarade, poštovanje prava zaposlenih.

Ističe se da će se istovremeno oštro suprotstavljati umanjivanju zarada, kao osnovi za štednju i popunjavanje budžetskog deficita i neredovnim isplatama zarada, neopravdanim i dugotrajnim isplatama minimalnih zarada, umanjenju penzija i kvaliteta zdravstvenih usluga.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво