Studenti FON-a osvojili drugo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju poslovnih problema

Studenti "Case Study" kluba Fakuteta organizacionih nauka Vladimir Stojiljković, Dunja Paunović, Filip Branović i Dušan Višnjić, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović, osvojili su drugo mesto na svetskom takmičenju "RSM STAR Online Case Competition 2020" u rešavanju poslovnih problema u Roterdamu u Holandiji.

Prvo mesto osvojio je tim Univerziteta Korvinas (Corvinas) iz Mađarske, dok je treće mesto pripalo timu Univerziteta nauke i tehnologije iz Hongkonga (Hong Kong University of Science and Technology).

Studenti su rešavali zadati problem šest sati za kompaniju "Rojal Filips", koja je lider u primeni medicinskih tenoloških rešenja.

Akademci su imali zadatak da pronađu način da kompanija omogući razvoj inovacija koje osluškuju potrebe onih koji su njihove proizvode najviše koristili.

Bilo je neophodno povezati inovacione habove kompanije "Filips" sa tržištima koja se u njihovom okruženju nalaze i uključiti potrošače, kao i partnere u kreiranje rešenja za bolju budućnost.

Jedan od zahteva bio je i prikaz mogućnosti da se rešenje proširi na veliki broj tržišta.

Studenti FON-a pohvaljeni su za holistički pristup rešenju koji rezultuje održivosti kompanije na dugi rok, kao i na odgovorima na pitanja stručnog žirija.

Onlajn takmičenje održano je od 19. do 26. aprila, a takmičilo se 12 univerziteta i 48 studenata sa tri kontinenta.  

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво