Primenjuju se mere protiv koronavirusa, na Batrovcima 50 putnika vraćeno sa granice

Vlada Srbije donela je mere za borbu protiv koronavirusa. Od juče nema letova iz zemalja koje su žarišta tog virusa, a proveravaju se i putnici na drumskim graničnim prelazima. Na Batrovcima je dvadesetak automobila sa pedeset putnika vraćeno sa granice.

Većina vraćenih putnika na Batrovcima su državani Severne Makedonije koji rade u severnom delu Italije gde je i žarište koronavirusa, javlja dopisnik RTS-a.

Nove mere ne primenjuju se samo u putničkom nego i u teretnom saobraćaju, pa je od juče sa granice vraćeno i nekoliko kamiona.

Granični policajci imaju neophodnu zaštitnu opremu – rukavice, maske, dezinfekciona sredstva, a po potrebi koristiće i zaštitna odela.

I prema našim državljanima koji dolaze iz Italije, kao i prema drugim putnicima, primenjuju se sve mere zaštite. Posle kontrole sanitarne inspekcije, do sada nije bilo onih prema kojima je trebalo preduzimati dodatne mere nadzora.

Svi koji dolaze iz tih zemalja dobijaju uputstva šta treba da rade kada dođu u Srbiju, kao i brojeve telefona svih zavoda za javno zdravlje kojima treba da se jave ako osete bilo kakve simptome koronavirusa.

Putnici koji su iz Bergama sleteli u Niš poslati u kućnu samoizolaciju

Kada je reč o aerodromima, državljani zemalja gde je žarište koronavirusa ne mogu da prođu graničnu kontrolu, a avio-kompanije ukidaju letove do tih destinacija. Pre nekoliko dana je to uradila i "Er Srbija", a juče i kompanija "Rajan er".

Direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković kaže za RTS da je odluka Vlade Srbije dala jasna uputstva da je zabranjen i ograničen ulazak ljudi iz zemalja u kojima je žarište, pre svega stranih državljana.

"Što se tiče domaćih državljana, sa njima se postupa u skladu sa uputstvima Ministarstva zdravlja – oni su podvrgnuti kontroli kada dođu", dodaje Zdravković.

On je rekao da su putnici koji su juče sleteli u Niš iz Bergama poslati u kućnu samoizolaciju.

Za sada su iz Niša suspendovani letovi do Italije i Švajcarske.

Ukazao je da je od 23. januara na niškom aerodromu instalirana termovizijska kamera i da su u stalnoj saradnji sa Ministarstvom zdravlja i svim ostalim službama.

"Mi smo spremni za ovu situaciju, imamo dovoljne količine svih sredstava koje su neophodne za dezinfekciju prostora i za zaštitu naših zaposlenih, što nam je u ovom trenutku prioritet", naglasio je Zdravković.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара