Đorđević: Od 1. marta više od 20 dozvola za registraciju agencija za zapošljavanje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je od 1. marta, kada je počela primena Zakona o agencijskom zapošljavanju, Ministarstvo izdalo 23 dozvole za registraciju agencija.

Zoran Đorđević je rekao da se Vlada Srbije i resorno ministarstvo aktivno zalaže da svojim građanima pruže bolje uslove rada i ostvarenje svih prava koja im po zakonu pripadaju.

"Primenom ovog Zakona, zaposleni preko agencija, imaće mnogo veća prava, koja do sada nisu imali. Drago nam je i da je u pomenutom periodu ustupljeno ukupno 7.653, zaposlenih, od čega 3.959 na određeno i 3.694 na neodređeno", rekao je Đorđević.

Podsetio je da oblast agencijskog zapošljavanja do sada nije bila uređena nijednim propisom i rekao da se primenom ovog Zakona, pored toga što se utvrđuju uslovi za rad agencija za privremeno zapošljavanje, utvrđuju i jednaka prava ustupljenih zaposlenih i zaposlenih neposredno kod poslodavca, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво