Voda u bazenima na "Spensu" zagađena, direktor podneo ostavku

Direktor "Spensa" Milan Jarić podneo je ostavku zbog havarije i zagađene vode na bazenima. To je u Gradskoj kući u Novom Sadu saopštio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin. Pored "Spensa", zbog zagađene vode zatvoren je i bazen "Slana bara".

Kako se navodi na zvaničnoj internet prezentaciji Novog Sada, Cvjetičanin je rekao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni.

"Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako na „Spensu", tako i na „Slanoj bari" ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na 'Spensu' funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva", rekao je Cvjetičanin.

On je dodao da je Grad, omogućio treninge plivačkim i vaterpolo klubovima, u privatnim bazenima u Novom Sadu, kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.

Na vanrednoj konferenciji, na koju RTS nije bio pozvan, prisutnima su se obratili član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin, direktor Vaterpolo kluba "Vojvodina" Marko Ćuk, sekretar Plivačkog kluba "Novi Sad" Rajka Vujić i sekretar Plivačkog kluba "Vojvodina" Mirko Srđanov.

Olimpijski i dečji bazen na "Spensu" su zatvoreni od petka, a gradske vlasti su danas naložile da bude zatvoren i olimpijski bazen u Sportskom centru "Slana bara".

Podsetimo, bazen na "Spensu" je zatvoren, nakon što je lokalni Radio 021 otkrio da "Spens" nije objavio tačnu informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem.

Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi.

Uprava "Spensa" je u petak, 21. februara, kratko saopštila da su bazeni zatvoreni zbog havarije na elektromreži, a kako piše 021.rs, nalog za zatvaranje bazena dala je sanitarna inspekcija još u utorak, 18. februara, u kojem se navodi da je bazenska voda zagađena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво