Kembridžova diploma i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Centar za polaganje ispita za sticanje Kembridžovih sertifikata otvoren je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. To je prva državna institucija koja je dobila taj sertifikat.

Od danas su jedan od 2.800 centara u svetu. Pečat koji dobiju na Filozofskom fakultetu, polaznicima će biti priznat u 25.000 organizacija iz 170 zemalja sveta. Pored studenata fakulteta, na ispit će moći da izađu i svi građani Srbije i regiona.

"Mi na fakultetu ćemo obavljati pripremu za ispite, tako da ćemo zaista biti sigurni, kao što će kandidati biti sigurni kada dobiju tu diplomu da zaista mogu da veruju u svoje znanje engleskog jezika", kaže Zoran Paunović, prodekan za međunarodnu saradnju Filozofskog fakulteta.

Od 2012. traju pripreme sa Britanskim savetom, a nakon zadovoljenih standarda, fakultet je dobio licencu za sticanje diplome, koja obuhvata sve nivoe poznavanja engleskog jezika.

"Jedini fakultet u Srbiji koji ima ima ovakav centar. Do sada smo radili sa nekoliko privatnih centara koji su posebno akreditovani za neke specifične stvari, međutim prvi državni fakultet koji se odlučio pre svega zbog aktivnosti samog fakulteta zbog jačine odeljenja za engleski jezik", kaže Aleksandar Ilić, predstavnik "Kembridž Asesmenta" za region.

Prvi ispit je organizovan 1913. godine, a do danas ih je održano 60 miliona. Prošle godine sedam miliona ljudi širom sveta polagalo je engleski, a u Srbiji je 10 hiljada izašlo na ispit za Kembridžovu potvrdu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво