Ministarstvo spoljnih poslova: Do daljeg odložiti putovanja u ugrožena područja Italije

Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je svim građanima Srbije da, do daljeg, ne putuju u ugrožena područja Italije, odnosno dok se aktuelna zdravstvena situacija izazvana koronavirusom ne normalizuje, saopšteno je iz Ministarstva.

Na osnovu zvaničnih izveštaja o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u Italiji, nakon porasta broja zaraženih lica od respiratorne bolesti izazvane virusom Kovid-19, italijanska vlada je donela uredbu, koja je stupila na snagu 24. februara, a koja obuhvata čitav niz hitnih i obaveznih preventivnih mera, kako bi se izolovalo područje koje se smatra žarištem virusa, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, za sada, izolovana zona obuhvata područje severne Italije (Veneto i Lombardija), s tim što je od subote, 22. februara, autonomna regija Friuli Venecija Đulija, uvela vanredno stanje.

Mere koje su utvrđene uredbom obuhvataju zabranu udaljavanja i pristupa pogođenim mestima, odnosno područjima gde je već registrovano prisustvo virusa, suspenziju manifestacija, javnih događaja i drugih vrsta okupljanja, suspenziju nastave u školama i rad vrtića, suspenziju rada muzeja, suspenziju aktivnosti javnih službi (osim neophodnih za život ljudi), primena obaveznog karantina sa aktivnih nadzorom i dr., kao i čitav niz preventivnih higijenskih mera radi sprečavanja širenja virusa. 

Imajući u vidu da se podaci o kretanju epidemiološke situacije u Italiji menjaju i ažuriraju iz sata u sat, te da se uvode nove mere, Ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti da prati i informiše građane Republike Srbije o aktuelnoj zdravstvenoj situaciji u Italiji, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis direktorima srednjih škola da se sva planirana studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože zbog koronavirusa

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво