Buduće brucoše čeka oko 10.000 budžetskih mesta

Budući brucoši već se uveliko spremaju za predstojeće prijemne ispite kako bi upisali željene fakultete. Fakulteti održavaju dane otvorenih vrata. Nadležni opominju da treba upisivati samo akreditovane programe.

Postoji obaveza fakulteta da tokom šeste godine akreditacije podnesu zahtev za akreditaciju programa koje misle da nastave u narednom periodu, objašnjavaju na našem najstarijem i najvećem univerzitetu.

"Neki fakulteti nas nisu obavestili da su krenuli, pa smo im mi sad poslali samo jedan mejl da proverimo da vidimo kakvo je stanje sa njihovom akreditacijom, jer se brinemo da ne bi ušli posle u neki cajtnot, da ne bi zakasnili sa akreditacijom, jer Univerzitet u Beogradu neće upisivati studente na neakreditovane programe. To nije ni dozvoljeno", kaže prof. Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu.

Rektorka Univerziteta u Beogradu profesorka Ivanka Popović navodi da se nadaju da što se tiče osnovnih studija negde između 9.500 i 10.000 studenata će biti na budžetu.

"Onda nešto manji broj na master studijama, ali to je izuzetno važno imajući u vidu da je studentima ta finansijska podrška jako važna i nadam se da će i ovi novi studijski programi koji se nude biti atraktivni za studente", dodaje Popovićeva.

Tako će programi, osim na fakultetima, biti predstavljeni i na samom Univerzitetu.

"Očekujemo prvi vikend posle prvog maja gde ćemo napraviti jedan veliki događaj gde ćemo predstaviti sve naše fakultete ili istraživačke institute koji rade u okviru Univerziteta u Beogradu i gde će kandidati koji ramatraju upis na neki od naših fakulteta moći da dobiju potpune informacije", ističe Bulat.

Na Univerzitetu u Beogradu školuje se 100.000 akademaca, odnosno dve petine ukupnog broja studenata u Srbiji.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво