Dvoje državljana Srbije sa kruzera u Jokohami stiglo u Beograd

Šef diplomatije Ivica Dačić potvrdio je da je dvoje državljana Srbije koji su bili u karantinu na kruzeru "Dajmond princes" stiglo u Beograd. Oni su upućeni u Kliniku za infektivne i tropske bolesti.

Dvoje državljana Srbije koji su bili na brodu više nedelja, gde je zaržen veliki broj ljudi, od ukupno 3.700 putnika, stiglo je u Srbiju, rekao je Ivica Dačić.

Dačić je rekao da se oni nalaze na pregledima i to sada više nije stvar Ministarstva spoljnih poslova.  

Dvoje putnika su odmah po sletanju u Beograd upućeni na testiranje na prisustvo Kovid-19 na Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja. 

Kako navode, to je u skladu sa aktuelnim procedurama Svetske zdravstvene organizacije, kao i preporukama za postupanje koje je donela Republička stručna komisija za zarazne bolesti. 

"Na osnovu mišljenja Republičke stručne komisije za zarazne bolesti, Institut za javno zdravlje Batut, dopunio je važeći Algoritam aktivnosti za postupanje sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju izazvanu novim koronavirusom, odlukom o obaveznim merama karantinske izolacije za osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa pozitivnim slučajevima Kovid-19", kažu u ministarstvu. 

Sa kruzera "Dajmond princes", posle iskrcavanja svih putnika, odobreno je i iskrcavanje dela posade sa broda.

Među njima je i jedan državljanin Srbije čiji je test na virus negativan i on je oko 14 časova evakuisan specijalnim letom koji je obezbedila Vlada Italije. Oni će ga prevesti do Rima.

"Tamo ima još 12 naših državljana članova posade i jedan crnogorski državljanin, a brinemo o njemu jer zastupamo crnogorske interese u konzularnom pogledu gde nemaju ambasadu", objasnio je Dačić.  

Svi koji budu evakuisani ovim specijalnim letom po povratku u Italiju moraju ostati u karantinu narednih 14 dana, bez obzira na ranije negativne rezultate testiranja na Kovid-19.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво