“Gradska čistoća“ demantuje sindikat “Sloga“ da su od radnika tražili kapilarne glasove

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" odbacilo je danas kao neosnovane i netačne tvrdnje sindikata Sloga da su zaposleni u tom preduzeću bili primoravani da skupljaju "kapilarne" glasove za SNS. Šef odborničke grupe SzS u skupštini Grada Beograda traži smenu direktora "Gradske čistoće", a od gradonačelnika da se izjasni o tom slučaju.

Tvrde, naime, da je pozadina tih otpužbi lični interes radnika Bogosava Nešovića, koji na taj način pokušava da odloži sprovođenje disciplinskog postupka, nakon što je otkriveno da je falsifikovao diplomu pri zasnivanju radnog odnosa.

Preduzeće navodi da je zaposlenom Bogoslavu Nešoviću, koji je i predsednik sindikata "Sloga" u toj firmi, već uručeno Upozorenje da su se stekli uslovi za otkaz Ugovora o radu jer je dao netačne podatke i dokumenta koji su bili odlučujući za zasnivanje radnog odnosa.

Naime, kako tvrde, nakon redovne kontrole diploma zaposlenih u JKP "Gradska čistoća", prosvetni inspektor nadležnog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu je utvrdio brojne nepravilnosti koje ukazuju da diploma o stručnoj spremi zaposlenog Nešovića nije verodostojna i da se ne nalazi u evidenciji Tehničke škole GSP u Beogradu.

Na osnovu toga je pokrenut zakonom propisan postupak, s obzirom da je diploma o školskoj spremi osnovni dokaz da zaposleni ispunjava uslove propisane za određeno radno mesto, navode iz JKP.

Iz Gradske čistoće kažu i da neće iznositi druge činjenice koje, kako navode, govore o tome zašto Nešović pokušava da svemu pridoda političku notu i slučaj podigne na viši nivo, iako se, kako kažu, samo radi o dostavljanju diplome o stručnoj spremi.

Kažu i da su navodi sindikata "Sloga" zlonamerne insinuacije kako bi se narušio ugled rukovodstva preduzeća na čelu sa direktorom Markom Popadićem.

Iz Udruženih sindikata Srbije "Sloga" tvrde da je Nešović, inače predsednik te sindikalne organizacije u "Gradskoj čistoći", dobio otkaz nakon što se kao uzbunjivač obratio gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i preneo mu da direktor Marko Popadić pod pretnjom otkazom zahteva od radnika da skupljaju sigurne glasove za SNS.

Tim povodom oglasio se i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović koji je pružio podršku Blagojeviću i naveo da SzS zahteva ostavku direktora "Čistoće", a od Radojičića da se "izjasni o ovom slučaju".

Sa druge strane, šef odbornika SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković  u saopštenju je ocenio da se "jeftina manipulacija" SZS nastavlja podržavanjem čoveka koji je uhvaćen u prevari i koji je zbog nezakonitih radnji, sankcionisan. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво