Najmlađi dobitnik Sretenjske medalje ima više od stotinu nagrada i diploma

Nišlija Veljko Đurić je među ovogodišnjim dobitnicima Sretenjske medalje za izuzetan doprinos. Za sobom ima više od 40 nagrada sa takmičenja iz skoro svih školskih predmeta. Time je zaslužio da sa samo 15 godina bude najmlađi dobitnik tog visokog državnog priznanja.

Veljko Đurić je osvojio ukupno 47 nagrada iz osam školskih predmeta. Kako i sam kaže, spojio je nespojivo – prirodne i društvene nauke.

Veljko kaže da je počastvovan priznanjem i time što je najmlađi dobitnik Sretenjske medalje.

"Drago mi je da sam baš u ovom trenutku dobio jer priznanje dolazi kao nagrada za ono što sam postigao, ali i kao obaveza i nešto što nagoveštava da moram naporno da radim i postižem rezultate", ističe najmlađi dobitnik Sretenjske medalje.

Ima planove da se u budućnosti bavi biologijom.

"Smatram da je to oblast gde sam se najviše ostvario, oprobao sam se i kao organizator. A uže biram genetički inženjering i biotehnologija", rekao je Veljko.

Za Veljka se čulo i van granica Srbije – tehnički univerzitet u Ajndhovenu ponudio mu je stručno usavršavanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво