Priča o deci kod Alibunara potresla javnost, u slučaj se uključio i Zaštitnik građana

Nakon što je RTS emitovao priču o šestoro dece koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar. Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić u četvrtak putuje u Alibunar.

Priča o deci koja se sama odgajaju nikog nije ostavila ravnodušnim. Nakon emitovanja priloga na RTS-u reagovao je ministar za rad Zoran Đorđević koji je naložio republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru.

U međuvremenu se oglasio i Zaštitnik građana, koji je na osnovu saznanja iz medija o izuzetno teškom položaju šestoro dece pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.

Takođe, zatražena je informacija i od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost poslova informaciju o preduzetim merama i aktivnostima u slučaju napuštene dece koji je danas potresao građane Srbije, izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić. 

Zaštitnik građana navodi da slika dece koja preživljavaju sama već osam meseci, tako što zarađuju i vode domaćinstvo, umesto da budu zbrinuta poput ostalih svojih vršnjaka, nedopustiva u civilizovanom društvu i da zahteva hitnu reakciju nadležnih u sistemu zaštite dece.

Nakon utvrđenih činjenica o radu nadležnih organa u ovom slučaju javnost će biti upoznata sa saznanjima Zaštitnika građana i merama koje će preduzeti, izjavio je Pašalić.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво