Sin Ratka Mladića za RTS: Čuo sam se sa ocem, zvučao je dobro

Pojedini mediji u Srbiji i regionu preneli su vest da je general Ratko Mladić preminuo u Hagu. Izvori Radio-televizije Srbije demantovali su ovu informaciju, kao i sin Ratka Mladića, Darko Mladić, i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Darko Mladić je u izjavi za Radio Beograd rekao da se sa ocem čuo pre oko 45 minuta, te da je Ratko Mladić, kaže, zvučao normalno.

"U ovom trenutku advokat je u poseti kod njega, niko nas iz Tribunala nije zvao da bi nam saopštio bilo kakvu vest. U ovom trenutku ovo tretiramo kao lažnu vest. U međuvremenu ne znam da li se nešto desilo, valjda bi nas prvo zvali. On jeste bolestan, stanje mu se zakomplikovalo ali nije zvučao ništa lošije nego inače. Eto, to je ono čime raspolažemo u ovom trenutku", istakao je Darko Mladić za RTS.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za Tanjug da ga je upravnik pritvorske jedinice u Sheveningenu obavestio da je vest o smrti Ratka Mladića lažna.

Takođe, i portparol Tribunala rekao je dopisniku Radio-televizije Srbije u Briselu da informacija o smrti Mladića nije tačna.

Vest o smrti Ratka Mladića pojavila se na lažnom Tviter profilu pod imenom Bisere Turković, ministarke spoljnih poslova Bosne i Hercegovine.

Informaciju su preneli pojedini mediji u Srbiji i BiH, dok je sarajevski Avaz naveo da proveravaju verodostojnost naloga Bisere Turković.

Kasnije se ispostavilo da je lažni nalog kreirao italijanski novinar Tomaso Debenedeti, koji je odranije poznat javnosti po tome da plasira neproverene i lažne informacije.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH: Lažni profil 

Zbog lažne vesti o smrti Mladića, oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

"Povodom vijesti koje su plasirane na navodnom profilu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova BiH dr Bisere Turković na društvenoj mreži Tviter, Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavještava javnost da je riječ o lažnom profilu koji nije kreirala ministrica Turković te samim tim ni vijesti koje su plasirane u javnost putem tog profila ne predstavljaju, na bilo kakav način, stavove, mišljenja ili informacije koje bi se mogle pripisati ministrici", stoji u saopštenju ministarstva.

Dodaju kako je ministarka Turković opredeljena za pravovremeno i tačno obaveštavanje javnosti o svim aktulenim pitanjima koja se tiču rada Ministarstva vanjskih poslova BiH, ali je opredeljena za korišćenje zvaničnih kanala za komunikaciju s javnosti, piše portal Kliks.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво