Putari se probijaju kroz smetove, do udaljenih sela stižu medicinske ekipe

Nakon nevremena praćenog snegom i olujnim vetrom situacija se normalizuje u mestima koja su najteže pogođena. Vanredna situacija je u Crnoj Travi, Sjenici i delovima opština Požega i Arilje. Brojni lokalni putevi još su neprohodni, a čišćenje otežavaju visoki smetovi. U većini mesta normalizovano je snabdevanje strujom.

U Crnoj Travi sneg je i danas padao ali je situacija nešto bolja nego juče. Put do sela Zlatance je probijen. Regionalni put je prohodan a u čišćenje mahalskih puteva uključena je i mehanizacija iz Vlasotinca.

Na području Sjenice normalizovan je saobraćaj na putevima prvog i drugog reda. Putari su se probili i do sela na Gornjoj Pešteri.

Lokalni putevi čišćeni su i u okolini Požege. U Kosjeriću je situacija normalizovana kada je probijen smet prema Makovištu u dužini od tri kilometra.

Smetovi su zadavali velike probleme i putarima na Rudnu dok su čistili put ka Brzoviku, Devićima i okolnim selima u Podgolijskom kraju.

Ljubinko Vranovac iz Vranovca kaže da ima 1,5 do četiri metra snega, a do Brzovika, po ovakvom vremenu, treba najmanje tri sata.

"Danas planiramo da pročistimo put prema Brzoviku do Dragojlovića gde su kuće. Da probamo. Kolege su već čistile ali nisu stigle da probiju do kraja", kaže Radovan Bogavac iz JKP "Putevi Kraljevo".

Svi putni pravci u vranjskom kraju su prohodni. Do nekoliko staračkih domaćinstava u Poljanici, planinskom području sa 22 sela, stigle su i medicinske ekipe.

"Uglavnom su stari ljudi, bez terapije. Mi ćemo otići, daćemo tamo terapiju i vratićemo se", rekao je dr Dušan Novković iz zdravstvenog centra u Vranju.

U Poljanici još ima sela bez struje. Do najudaljenijih mahala elektromonteri su odlazili matornim sankama i tako otklanjali kvarove na dalekovodima.

Miloš Stojiljković, monter u EPS-u kaže da su u mestima Klačnice, Mečkovac, Balinovac otklonjeni kvarovi.

Oko 400 potrošača na Goliji u ivanjičkom kraju još uvek je bez struje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара