Putari i elektromonteri otklanjaju posledice snežnih oluja u Srbiji

U opštinama Sjenica, Crna Trava i delovima opština Požega i Arilje, i dalje je na snazi vanredna situacija. Mnogi putevi su neprohodni. U Crnoj Travi su smetovi visine do dva metra i jak vetar doneli probleme za oko 800 stanovnika. Problema ima i u ivanjičkom kraju i u selima na teritoriji Čačka i Gornjeg Milanovca.

Situacija se u Ivanjici polako stabilizuje. Iako je većina kvarova juče otklonjena posla će još biti za elektromontere koji će danas ponovo biti na nepristupačnom terenu i u velikom snegu.

Problema i dalje ima na niskonaponskoj mreži u više sela, pa brojna domaćinstva imaju jednu fazu.

Veliki posao još nije završen ni za tešku mehanizaciju koja čisti puteve.

U ivanjičkim selima danas će raditi na probijanju smetova do svake kuće.

Saobraćaj na putevima prvog i drugog reda u opštini Sjenica je normalizovan kao i snabdevanje strujom i vodom.

Još nisu očišćeni seoski putevi Gornje Pešteri a oni će se čistiti po prioritetima.

I u Crnoj Travi narednih dana čistiće se mahalski putevi, regionalni put je prohodan, a u čišćenju pomaže mehanizacija iz Vlasotinca.

Tamo struje ima, kao i na Rudnu. Još ima neprohodnih pravaca od Varde kod Kosjerića, naši reporteri saznaju, a na probijanju smetova radi se i planinskim selima u Poljaničkom kraju kod Vranja.

Normalizuje se situacija u užičkom kraju 

U užičkom kraju normalizuje se snabdevanje električnom energijom i očekuje se da će do kraja dana i nekoliko stotina domaćinstava u opštinama Nova Varoš, Bajina Bašta, Prijepolje i Kosjerić dobiti struju.

Čiste se i preostali putevi po selima a u Novoj Varoši i na Zlataru je od noćas normalizovano snabdevanje vodom pošto je otklonjen kvar na elektromreži kod izvorišta Lakomica.

U delovima ariljske i požeške opštine zbog nevremena uvedena je vanredna situacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво