Vulin na Kelebiji: Migranti su izmanipulisani

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je grupa migranata koja je ranije večeras otišla na Kelebiju kako bi prešla granicu sa Mađarskom, izmanipulisana i da zapravo, kaže, ni ne znaju zašto su došli.

Nekoliko stotina migranata koji su se organizovali preko društvenih mreža došlo je do graničnog prelaza Kelebija, gde su ih sačekale barikade i mađarska interventna policija.

Povodom te situacije na granični prelaz se uputio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je novinarima preneo da je na Kelebiji oko 320 migranata iz različitih zemalja.

Sve njih, kaže, ujedinjuje jedna stvar – da su izmanipulisani lažnim obećanjem da će im neko otvoriti granicu

"Neke nevladine organizacije su im pokazivale slike autobusa koji prolaze kroz ovaj granični prelaz, gde ih svi veselo dočekuju. Oni ne znaju zašto su došli", istakao je Vulin.

Naveo je da je od pojedinih migranata čuo da traže bolje uslove u kampovima, a od nekih i da ne žele da budu u kampovima sa predstavnicima drugih nacija ili drugih država.

"Izvinite, građani Srbije ne pitaju iz kojih su oni država došli, a vi pitate da li možete da budete sa nekim drugim. Te stvari su neprihvatljive. Država Srbija će biti humana, ali neće dozvoliti nikome da nas zloupotrebljava, da nas neko svaća sa susedima ili čini nešto što je protivzakonito", istakao je ministar odbrane.

Vulin je napomenuo da će se o toj temi nastviti razgovori.

"Ali, ovo neće moći dugo da traje i neće biti dozvoljeno masovno okupljanje bez razloga i organizacije", napomenuo je Vulin.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара