Intenzivna nega Prve hirurške klinike renovirana nakon nekoliko decenija

Posle nekoliko decenija, renovirana je kompletna jedinica intenzivne nege Klinike za digestivnu hirurgiju poznatije kao Prva hirurška klinika Kliničkog centra Srbije. Profesor doktor Velimir Marković kaže da će pacijenti dobiti daleko bolje uslove za kvalitetno i komforno lečenje.

Na Prvoj hirurškoj klinici, godišnje se uradi oko 4.000 operacija, a više od 60 odsto njih su najsloženije onkološke operacije.

Jedinica intenzivne nege je renovirana od poda do plafona, sve je novo, a nabavljeni su i novi aparati.

Profesor doktor Velimir Marković kaže da je razumevanjem i angažovanjem Ministarstva zdravlja i uprave Kliničkog centra Srbije došlo do realizacije nečega što na toj klinici nije rađeno decenijama.

"Dobićemo dobar komfor za rad, a ono što je najbitnije, naši pacijenti će dobiti daleko bolje uslove za kvalitetno lečenje", ističe doktor Marković.

Kaže da je porast malignih oboljenja prisutan, pogotovo u nekim oblastima kao što je kolorektalna hirurgija, ali da su mnogo bolji dijagnostika, načini lečenja, a samim tim i rezultati.

"Ova kuća se vodi kao lider u abdomenalnoj hirurgiji, ne samo u Srbiji nego i u regionu. Imamo žive kontakte sa najkvalitetnijim i najelitnijim ljudima koji se bave hirurgijom u Evropi i svetu", navodi Marković.

Ističe da je u poslednjih par godina zaposleno devet mladih doktora.

"Ti ljudi su imali sve kvalitete i preporuke svojih mentora. Opravdali su poverenje. Uvek nam fali i uvek nam treba još mladih ljudi. Mislim da će se ta vrata otvoriti vrlo brzo. Imamo mnogo mladih i perspektivnih ljudi", kaže doktor Marković.

Naglašava da liste čekanja nisu drastično velike.

"Bez obzira na to što se kaže karcinom, naši pacijenti mogu da sačekaju i do dva meseca. Neki čekaju više, pogotovo ako su benigna oboljenja u pitanju jer prednost apsolutno imaju maligni bolesnici", objašnjava doktor Velimir Marković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се