Svetosavski bal u duhu građanskog Niša, prikupljena sredstva za obolelu decu

U Nišu je sinoć održan Osmi tradicionalni dobrotvorni Svetosavski bal. Ove godine prikupljana su sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.

U duhu građanskog Niša, Svetosavlja i dobročinstva, u pravoj balskoj atmosferi, okupilo se više od 120 Nišlija na Osmom dobrotvornom Svetosavskom balu. Ove godine prikupljena su najveća sredstva do sada – više od pola miliona dinara namenjenih NURDOR-u.

Marija Tomić najavljuje da će sredstva biti upotrebljena za funkcionisanje roditeljske kuće u Nišu, koja postoji od 2012. godine, i za dijagnostičke aparate za hematoonkološko odeljenje koje je izgrađeno pre dve godine, ali je potrebno da se osavremeni.

Organizaciju Svetosavskog bala prvi put ove godine preuzeo je grad.

"Na ovaj način kao društvo, kao grad, kao zajednica pokazujemo ne samo one vrednosti Svetosavlja, pošto smo u tim danima, nego vrednosti humanosti, solidarnosti, podrške onima kojima je podrška i potrebna", istakao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Dobrotvorni Svetosavski bal pokrenut je pre sedam godina sa idejom da se obnove tradicionalne gradske vrednosti, na inicijativu Nišlije koji je dugo živeo u Gracu.

Hadži Ivan Redi, inicijator dobrotvornog Svetosavskog bala, presrećan je što vidi novu fizionomiju bala koji se sastoji od tri reči - dobročinstva, Svetosavlja i bala kao kulturne manifestacije urbane sredine.

Od pokretanja bala 2013. pomognuto je više udruženja i klinika u Nišu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво