Surdulica dobila prvi zatvoreni sportski objekat

Ministar prosvete Mladen Šarčević otvorio je u Surdulici Sportsku halu koja je sagrađena u sklopu Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj". To je jedini zatvoreni sportski objekat u toj opštini. Ministarstvo je u izgradnju objekta uložilo milion i po evra iz kredita Evropske banke.

Novi sportski objekat sagrađen je po evropskim standardima, sa 800 sedišta na tribinama. Tu će časove fizičkog vaspitanja i sportske aktivnosti svakodnevno imati učenici, a vikendom će na raspolaganju biti sportistima iz lokalnih klubova.

"Za takmičenja u košarci, odbojci već smo dobili licencu da može da ispunjava uslove. Ovo je jedini objekat u Surdulici koji je zatvoren i koji može da primi publiku i sportiste", rekao je Novica Tončev, predsednik SO Surdulica.

U Kraljevu u školske objekte proteklih godina uloženo oko 400 miliona dinara. Za fasadu Ekonmsko-trgovinske škole i Gimnazije izdvojeno je 12 miliona dinara.

"Do početka gradnje potpuno zgrade potpuno nove škole Sveti Sava u šta će Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije uložiti čak 395 miliona dinara", istakao je dr Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Ulaže se u školske objekte, a brine se i o radnicima i viškovima.

"Brzo ćemo napraviti jedan model koji će povući potpuno kategoriju tehnoloških viškova sa scene, ne bi trebalo da ih bude. Zamenićemo te fondove časova za mentore. Znači, mentori ili tutori, će biti osobe iz vaših redova koje najbolje rade svoju struku, i koji će pomagati kolegama da što pre usvoje određena znanja, primene metode u nastavi od pripreme do realizacije, da bi ishodi učenja bili što bolji", naglasio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar Šarčević je podelio svetosavske nagrade najboljim đacima i prosvetnim radnicima u Surdulici, a u Kraljevu je održana Svetosavska akademija.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво