Nova balistička oprema za "Kobre" – proizvod domaćeg znanja

Pripadnici "Kobri" su opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin i naglasio da je sva njihova oprema proizvod domaće pameti.

Aleksandar Vulin je u pratnji zamenika načelnika Generalštaba VS general-majora Petra Cvetkovića prisustvovao predstavljanju nove zaštitne balističke opreme pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane čini sve da pripadnici "Kobri" budu opremljeni u skladu sa najvišim svetskim kriterijumima, da se ne stide nijedne druge slične jedinice na svetu, da se unapredi i njihov materijalni položaj, kao i da se proces unapređenja njihovih tehničkih potreba privede kraju i neprekidno unapređuje.

"Pripadnici bataljona su opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi. Posebno sam ponosan što su sva njihova zaštitna oprema i njihove uniforme proizvedene od domaće pameti, od domaćeg znanja. Reč je o ljudima koji se biraju po posebnom principu, posebnom kriterijumu", naglasio je Vulin.

Prema rečima komandanta bataljona potpukovnika Gorana Colića, u okviru opremanja Vojske Srbije novim naoružanjem i opremom u proteklom periodu i bataljon "Kobri" opremljen je zaštitnom balističkom opremom.

Oprema je domaće proizvodnje, a prema rečima potpukovnika Colića, jedinice slične namene u svetu koriste istu opremu.

Današem obilasku u beogradskoj kasarni "General Jovan Mišković" prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave vojne policije Generalštaba brigadni general Rajko Milovanović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 24. jan 2020, 18:18) - Rasko [neregistrovani]

Odlicno

Svaka vam cast samo napred,ponosan sam na nase kobre