Lončar: Država neće tolerisati napade na medicinare

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa Mihajlom Jovićem i Aleksandrom Sićevićem, zdravstvenim radnicima iz kraljevačkog doma zdravlja koji su nedavno brutalno fizički napadnuti na svojim radnim mestima, i dr Mirjanom Krčevinac, direktorom te zdravstvene ustanove.

U ime napadnutih medicinskih radnika u Kraljevu, krivičnu prijavu protiv napadača podneće Ministartsvo zdravlja, izjavio je za RTS resorni ministar.

Zlatibor Lončar je iskazao punu podršku zdravstvenim radnicima istakavši da su napadi na medicinare nedopustivi i da ih država neće tolerisati, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Zdravstveni radnici svakoga dana maksimalno posvećeno i odgovorno obavljaju najvažniji posao- brinu o zdravlju naše dece, naših najmilijih, pri tome počesto zapostavljajući i svoje sopstvene porodice. Stoga je svaki vid napada na njih krajnje nehuman i apsolutno nedopustiv čin", upozorio je ministar zdravlja.

On kaže da će se ovaj slučaj ispratiti do kraja, i apelovao na nadležne organe da počinioca adekvatno kazne.

"Takođe, insistiraćemo, kao Ministarstvo, da se kazne za ovakva dela maksimalno pooštre, jer ne želimo da se ovakve stvari ikada ponove", ukazao je Lončar.

I Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti pozvao je na izmene Krivičnog zakonika i uvođenje krivičnog dela - napad na zaposlene u tim delatnostima, na način kako je to propisano za krivično delo napad na advokate. Takvu inicijativu uputiće i Lekarska komora Srbije.  

broj komentara 0 pošalji komentar