Aerodrom "Morava" će dobiti novu pistu

U infrastrukturu aerodroma "Ponikve" kod Užica naredne godine biće uloženo od pet do deset miliona evra. Na "Ponikve" sada mogu da slete avioni do 20 sedišta.

Država će ove ove godine uložiti sredstva za poboljšanje infrastrukture na aerodromima u Nišu, Beogradu i Kraljevu.

"Na niškom aerodromu će ove godine početi radovi na tornju, kao što se radi novi toranj na beogradskom aerodromu, a završava se i dokumentacija za novu pistu na aerodromu 'Morava' kod Kraljeva", rekla je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Postojeća pista na aerodromu "Morava", na koju sleću manji avioni će ostati, ali će se raditi još jedna koju će moći da koriste veliki kargo-avioni, jer je perspektiva aerodroma "Morava" da bude kargo-aerodrom.

"Mi imamo veliki broj zainteresovanih lou-kost kompanija za letove sa Morave ali moramo da stvorimo uslove i da osposobimo te aerodrome tehnički", dodala je Mihajlovićeva.

Država će uložiti znatna sredstva i u aerodrome u Novom Sadu i Boru gde se takođe očekuje sletanje mnogo većih aviona. Sve poslove vodi novoosnovano preduzeće "Aerodromi Srbije" koje je osposobljeno za taj posao.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво