Iza njih ostaju i čiste ulice i čist obraz

Novica Stojanović, radi na održavanju javnih površina u Kragujevcu. Dok čisti ulice, pronalazi izgubljene stvari i vraća ih vlasnicima. Hvale ga i kolege i sugrađani. Nedavno je pronašao i vratio vlasniku veliku svotu novca i zaslužuje mnogo veći ugled i poštovanje.

Novica Stojanović, radi na održavanju javnih površina u Kragujevcu. Dok čisti ulice, pronalazi izgubljene stvari i vraća ih vlasnicima.

Hvale ga i kolege i sugrađani. Nedavno je pronašao i vratio vlasniku veliku svotu novca i zaslužuje mnogo veći ugled i poštovanje.

Rejon koji održava čist je kao njegov obraz. Petnaest godina, svakodnevno je na ulici. Nedavno je pronašao torbicu sa 800.000 dinara. Kragujevčanin koji je podigao kredit, ušao je u prodavnicu, ali bez novčanika.

"Kad je došao na kasu, video je da mu nema torbice sa novcem. Izašao iz prodavnice, a ja sam već znao da je to njegov novac i vratio mu ga", rekao je Novica Stojanović, radnik JKP "Šumadija Kragujevac".

Novica i njegove kolege, na ulici često pronađu razne dragocenosti, dokumente. Skromni i čestiti, kažu, nikad nisu pomislili da nešto od toga zadrže za sebe.

"Desilo se tako, lična karta, nešto sitno, ali normalno, vraćamo u poštansko sanduče", naveo je Milorad Živić, radnik JKP "Šumadija Kragujevac".

Dragoljub Stojanović, još jedan od radnika, istakao je da su ljudi srećni kada čuju da je nešto nađeno, ali i da hoće da počaste.

"Naći ćemo načina da nagradimo ovaj lep gest u okviru preduzeća, jer Novica je naš dugogodišnji radnik, predan i posvećen poslu", kazao je Nemanja Dimitrijević, direktor JKP "Šumadija Kragujevac".

I bez nagrade, Novica je uvek radio isto, i u rodnom Lipljanu, i sada u Kragujevcu.

Zna kako se čovek oseća kada izgubi nešto. Pre 12 godina, u autobusu mu je ukraden novčanik sa 400 evra, namenjenih za spomenik pokojnom ocu.

"Meni tada nisu vratili ni dokumenta ni novac, a ja sam vratio i opet bih isto postupio", naveo je Novica Stojanović, koji je po struci agroekonomski tehničar.

Radi za 35.000 dinara i zadovoljan je. Najviše mu, kaže, znače ugled i poštovanje koje ima među sugrađanima, a to se ne kupuje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво