Priča o samohranoj majci iz Čačka podigla sve na noge, stiže i pomoć

Posle priče o samohranoj majci Neveni Šipetić iz Čačka, koja se teško snalazi za hranu, odeću i ogrev, emitovanoj na našem programu, na poziv ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića odmah se angažovala lokalna samouprava, javili su se humani ljudi, a porodicu je danas posetio i ministar sa saradnicima.

U iznajmljenom stanu sa troje dece jedva sastavlja kraj sa krajem. Ova samohrana majka jedinu pomoć u hrani i odeći dobija od čačanskog Kola srpskih sestara.

"Za sada mi je najpotrebnije samo da imaju deca hrane, pošto u tome slabo se snabdevamo i da ja počnem da radim", kaže Nevena Šipetić, samohrana majka iz Čačka.

Priča o Neveni Šipetić pokrenula je sve. Na njenu adresu već je stigao ogrev, a sutra će ići na razgovor za posao.

"Grad Čačak ima i budžetsku rezervu koju koristi za ovakve slučajeve i drva za ogrev i sve ono što je neophodno, naravno novčana sredstva da se svi naši sugrađani zbrinu na adekvatan način", ističe Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

U Čačku se za socijalnu zaštitu godišnje izdvaja 345 miliona dinara. Iako se u protekle tri godine više od tri stotine porodica javilo za pomoć, mnogi još nisu u sistemu socijalne zaštite. Primer Nevene Šipetić povod je za reagovanje resornog ministarstva na teritoriji cele Srbije.

"Ja kao ministar poslaću jedan zadatak direktorima centara za socijalni rad i opštinama: da izađu, da obiđu teren i da napravimo da vidimo da li postoje neke porodice koje eventualno na neki sličan način imaju problem kao što ima i ova porodica i da probamo da reagujemo kao država", navodi Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Đorđević je u Čačku posetio i ustanovu za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zračak" i Narodni muzej, koji će sada biti pristupačan i osobama sa invaliditetom.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво