Četiri zahteva sindikata prosvete upućena Ministarstvu

Reprezentativni sindikati u obrazovanju – Sindikat obrazovanja Srbije, GSPRS "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti – na današnjem zajedničkom sastanku su razmatrali aktuelno stanje u prosveti i uputili zahteve Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima.

Zahtevi sindikata su hitna korekcija koeficijenata za zaposlene u obrazovanju, od drugog do šestog stepena stručnosti, izjednačavanje cene rada za sve zaposlene u obrazovanju, isplata novogodišnjih nagrada u skladu sa posebnim kolektivnim ugovorima, izgradnja stanova za zaposlene u obrazovanju pod povoljnijim uslovima, navodi se u saopštenju.

"Imajući u vidu da su zarade zaposlenih u obrazovanju od drugog do šestog stepena stručnosti na nivou minimalne zarade, sindikati traže hitnu korekciju koeficijenata. Cena rada za zaposlene u delatnosti visokog obrazovanja i studentskog standarda je niža od cene rada u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, kao i učeničkom standardu, pa je zatraženo da i ona bude izjednačena", ukazuje se u saopštenju tri reprezentativna sindikata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво