Bojan Latinović dobitnik prve nagrade "Dr Predrag Simić"

Student četvrte godine Fakulteta političkih nauka Bojan Latinović dobitnik je prve nagrade "Dr Predrag Simić", koje se dodeljuju u znak sećanja na profesora tog fakulteta i ambasadora Srbije u Francuskoj i Monaku.

Bojan Latinović, dobitnik prve nagrade, kaže da jedan od glavnih razloga zašto je izabrao temu politike vojne neutralnosti jeste način na koji je ona usvojena, kao i način na koji se veći deo političke elite u Srbiji odnosi prema toj politici – kao prema nečemu što je nepromenjeno i imuno na reviziju.

Dobitnik druge nagrade je Filip Dukanac, koji je dao svoje viđenje pitanja - da li je nezvanični predlog Francuske za redefinisanje procesa pristupanja novih država Evropskoj uniji koristan za države Zapadnog Balkana.

Treću nagradu je osvojio Mihail Bing iz Trinidada i Tobaga, koji je na FPN-u na master studijama.

Njegov rad je napisan na temu "Da li je politika vojne neutralnosti u skladu sa potrebama nacionalne bezbednosti Srbije".

Već pet godina, Fakultet političkih nauka, porodica Simić i Centar za društveni dijalog i regonalne inicijative organizuje konkurs za studente treće i četvrte godine i master studija.

Osim plakete i novčane nagrade prva tri nagrađena studenta zahvaljujući Slovačkoj ambasadi u Beogradu učestvovaće sredinom godine i na Bezbednosnom forumu Globsek u Bratislavi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво