U penziju i bez redovnih doprinosa

Svi koji imaju puni radni staž, bez obzira na uplaćene doprinose, imaće uslov za penziju, odlučila Vlada Srbije. To će omogućiti efikasnije donošenje rešenja o penzionisanju, kaže direktor Fonda PIO Goran Lončar.

Vlada Srbije prihvatila je inicijativu da se svima koji imaju pun radni staž omogući odlazak u penziju na osnovu staža upisanog u radnu knjižicu bez obzira da li su im uplaćivani svi doprinosi, rekao je direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Goran Lončar.

Lončar je u intervjuu "Glasu osiguranika" precizirao da bi se u tom slučaju visina penzija utvrđivala prema uplaćenom doprinosu, a ne prema godinama radnog staža, sve dok poslodavci ne uplate zaostale doprinose.

"Tako oni ne bi bili prinuđeni da čekaju da napune godine života da bi se penzionisali, a mi ćemo mnogo efikasnije donositi rešenja na osnovu podataka u fondovskoj evidenciji", objasnio je Lončar.

Lončar je dodao da procedura koja bi sve to omogićila mora da bude utvrđena izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво