Na Zimskom dečjem balu – plesni koraci, lepi maniri i humanost

Malo pozorište "Duško Radović", u saradnji sa ansamblom Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", organizovalo je humanitarni "Zimski dečji bal" u Domu Vojske.

Balske haljine s jedne i košulje i leptir mašne s druge strane, na učesnicima "Zimskog dečjeg bala" uzrasta od pet do jedanaest godina. Muzički, plesni i dramski program na balu imao je obrazovni, interaktivni i zabavni karakter.

"Ja sam princ ovog bala. Ja sam dečak iz gomile koji se u jednom momentu izdvoji i onda sa mojom partnerkom Ivanom Adžić animiramo decu kako bi ih pokrenuli da budu deo ovog velikog svečanog bala", rekao je glumac Arsenije Tubić.

Deca koja su učestvovala na balu kažu da su, između ostalog, na ovom druženju naučila da igraju kankan, kolo i polonezu. 

Umetnički ansambl "Stanislav Binički" ima iskustvo starije od sto godina u organizovanju balskih svečanosti.

"Mališani će moći da se oprobaju u igrama koje su se nekada izvodile na dvorovima u Francuskoj, Italiji, Austriji, ali takođe i na našim srpskim dvorovima. Tu će svakako prvo čuti valcer, zatim polonezu, polku, nezaobilazni kankan", rekla je Katarina Božić, dirigentkinja Umetničkog ansambla "Stanislav Binički".

Kreativni tim pozorišta "Duško Radović" nekoliko meseci je pripremao balski program koji će najmlađe, pored prvih plesnih koraka, naučiti lepim manirima građanskog ponašanja ali i humanosti.

"Kako naučiti da svojim jednim malim prilogom konkretno pomognemo nekome. Mislim da je empatija jedno od suštinskih stvari koje moramo da budimo u našem malom građaninu. On to ima, ali mislim da treba da je osvestimo i treba da nauči kako konkretno može da je izrazi", naveo je Aleksandar Nikolić, v. d. direktora Malog pozorišta "Duško Radović".

Sav prihod prikupljen na "Zimskom dečjem balu" biće poklonjen ugroženoj deci u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи