Oproštaj od Nede Arnerić

Porodica, prijatelji, kolege i poštovaoci oprostili su se od Nede Arnerić. Na Novom groblju je ispraćena za kremaciju, a urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana.

U četvrtak je u Jugoslovenskoj kinoteci održana komemoracija povodom smrti Nede Arnerić. Podsećajući se najvećih uloga koje je ostvarila u karijeri dužoj od pola veka, prisutni su istakli profesionalizam koji je negovala i šarm kojim je plenila.

Slavna glumica preminula je 10. januara u 67. godini.

Od prvog filma "San" Puriše Đorđevića u kome je igrala sa 13 godina, zabeležila je više od 100 uloga u nekim od legendarnih ostvarenja: "Ko to tamo peva", "Varljivo leto '68", "Višnja na Tašmajdanu".

Dobila je brojna priznanja i nagrade, među kojima su Zlatna arena u Puli, "Pavle Vuisić" za životno delo, "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво