Velika ulaganja u zdravstveni sistem u Vojvodini

Kompletna rekonstrukcija četiri klinike Kliničkog centra Vojvodine je završena, a trenutno se radovi izvode na još sedam klinika. Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, urađena je rekonstrukcija i adaptacija klinike.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doktor Zoran Gojković ističe da sada postoji potpuno nova klinika za kardiologiju sa 90 kreveta.

"Dobićemo značajno poboljšanje uslova za lečenje pacijenata. Da im u tim teškim danima ponudimo komfor i mogućnost da svoje zdravlje unaprede i da im boravak u bolnici bude što lakši", kaže Gojković.

Naglašava da su poboljšani i uslovi rada i da bez ulaganja u opremu nema kvalitetnog zdravstva.

"Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrtnosti u Vojvodini. Za nepune tri godine smo uspeli da na neki način potpuno preokrenemo tu situaciju. Nemamo uopšte u Vojvodini liste čekanja ni za jednu kardiološku proceduru invazivnih metoda, a Kamenica postaje ključni segment rada na lečenju i prevenciji kardiovaskularnih oboljenja", objašnjava Gojković.

Ukazuje da je u prethodne tri godine više od 450 miliona dinara uloženo u Institut za kardiovaskularne bolesti.

"Ove godine krećemo u rekonstrukciju Instituta za pulmologiju, Institut za onkologiju smo uradili već. Trebalo bi da 12. februara startujemo sa radom na novim akceleratorima", objašnjava Gojković.

Ističe da je ključ cele priče povećanje kapaciteta celog Instituta i izgradnja Kamenice tri, koja treba da počne sredinom ove godine.

Kaže da su u Novom Sadu već uraređene četiri klinike i da se uporedo radi na još sedam klinika.

"Očekujemo da jedan deo bue gotov na proleće. Veća zgrada bi trebalo da bude završena na leto. Već imamo projekte i razgovaramo da se skele posle premeste na drugu lokaciju. Radimo potpuno novu kliniku za ginekologiju. Imaćemo potpuno nov sistem zdravstva, novi Klinički centar, B i C blok... Uskoro bi trebalo da potpišemo ugovor, čeka se samo odobrenje Evropske investicione banke", objašnjava Zoran Gojković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво