Švedski standard u Brestovcu

Dok veliki broj naših ljudi odlazi iz zemlje, porodica Cvetković se iz Švedske, gde je živela deset godina, vratila u Brestovac.

Put od rodnog Brestovca do Stokholma i nazad za Bratislava Cvetkovića trajao je dugih 12 godina. U glavni grad Švedske otišao je 2008. u potrazi za boljim životom.

Tamo je, uz veliki trud, osnovao svoju građevinsku firmu, stekao ugled, a onda se sa suprugom Svetlanom vratio u rodno selo.

"Ja nisam bio u dvorištu 12 godina i kad sam došao, grcao sam u suzama. To je nešto neopisivo", rekao je Bratislav Cvetković, iz Brestovca.

Svetlana Cvetković rekla je da se Srbija razvija i da ne vidi zbog čega ne može biti i bolje nego u inostranstvu.

Cvetkovići su oduvek imali najlepše dvorište, ne samo u svom selu, nego i u Leskovcu. Iako je zima i sada ga uređuju. Sa postavljenim behaton pločama podsećaće na dvorišta u Švedskoj.

Time planiraju i da se bave u Srbiji.

Bratislav Cvetković je naveo da će zaposliti inženjere i arhitekte koji će raditi na izradi takvih dvorišta.

"Video sam kako se tamo radi, sasvim drugačije rade. Baš mnogo rade, a o nekom životu da se bolje živi, ja ništa nisam video", rekao je Slaviša Savić iz Brestovca.

Bratislav u Srbiji i Leskovcu ne kreće od nule, već sa željom da radom pokaže da se i kod nas može doći do švedskog standarda u svakom smislu. Treba, kaže, biti uporan i imati cilj.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво