Predsednik SANU: Podrška SPC kao najstarijoj instituciji

Predsednik Srpske akademije nauke i umetnosti Vladimir Kostić izrazio je podršku SPC kao najstarijoj insitiuciji na ovim prostorima pri rešavanju pitanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

"Imamo dobre i bliske odnose sa SPC, a o tome svedoči čitav niz zajedničkih akcija, bez obzira na to da li nam se, po različitim pitanjima, slažu stavovi", rekao je Kostić na konferenciji za novinare.

On je podsetio na to da je Izvršni odbor SANU među prvim zvaničnim institucijama koje su dale podršku SPC i tom prilikom su, kako kaže, insistirali "na rešavanju tih problema".

Izvršni odbor SANU je u decembru izrazio podršku SPC u Crnoj Gori, odnosno Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, primećujući da je suočena sa napadima vlasti u Crnoj Gori i sa željom da očuva svoj identitet i integritet, kao i istorijsku istinu.

"SANU bi mogla u narednom periodu da pomogne u razmatranju istorijskih, političkih, religijskih, kulturnih i drugih problema koji nastaju usled koraka kakav je crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti", istakao je Kostić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво