Predsednik SANU: Podrška SPC kao najstarijoj instituciji

Predsednik Srpske akademije nauke i umetnosti Vladimir Kostić izrazio je podršku SPC kao najstarijoj insitiuciji na ovim prostorima pri rešavanju pitanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

"Imamo dobre i bliske odnose sa SPC, a o tome svedoči čitav niz zajedničkih akcija, bez obzira na to da li nam se, po različitim pitanjima, slažu stavovi", rekao je Kostić na konferenciji za novinare.

On je podsetio na to da je Izvršni odbor SANU među prvim zvaničnim institucijama koje su dale podršku SPC i tom prilikom su, kako kaže, insistirali "na rešavanju tih problema".

Izvršni odbor SANU je u decembru izrazio podršku SPC u Crnoj Gori, odnosno Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, primećujući da je suočena sa napadima vlasti u Crnoj Gori i sa željom da očuva svoj identitet i integritet, kao i istorijsku istinu.

"SANU bi mogla u narednom periodu da pomogne u razmatranju istorijskih, političkih, religijskih, kulturnih i drugih problema koji nastaju usled koraka kakav je crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti", istakao je Kostić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 15. jan 2020, 17:31) - anonymous [neregistrovani]

Hvala bogu

Hvala bogu da i od SANU cujem nesto sa cime se slazem.Bez zle namere.

(sreda, 15. jan 2020, 16:32) - anonymous [neregistrovani]

SANU

problem je o vlasnistvu o crkvenoj imovini a ne o verskim slobodama.