Fondacija Đokovića: Za vrtiće u Srbiji 30 miliona dinara

U donatorskoj kampanji Fondacije "Novak Đoković" za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji, prikupljeno je više od 140.000 dolara, a osnivači Fondacije, Jelena i Novak Đoković, ličnim sredstvima su duplirali tu sumu, pa će na raspolaganju biti skoro trideset miliona dinara.

Fondacija "Novak Đoković" navodi da je uspešno realizovala još jednu donatorsku kampanju "Sezona darivanja", tokom koje je prikupljeno više od 140.000 dolara za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji, čime je premašen prvobitan cilj akcije za više od 40.000 dolara.

Kampanja koja je trajala od 3. decembra 2019. do 8. januara 2020. okupila je veliki broj građana i kompanija-donatora.

Osnivači Fondacije, Novak i Jelena Đoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili akciji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu od 140.000 dolara, čime će za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji u narednom periodu biti na raspolaganju skoro trideset miliona dinara.

Najbolji teniser sveta i osnivač Fondacije, uz čestitku za novogodišnje i božićne praznike, zahvalio je svima koji su podržali inicijativu i koji su pomogli u ostvarenju ovog cilja.

"Zahvaljujući vašim donacijama premašili smo cilj i ove Sezone darivanja i došli do neverovatne sume od 140.000 dolara koja će nam omogućiti da otvorimo nova predškolska mesta i programe za decu u Srbiji. Ponosan sam i srce mi je puno kada zajedno igramo za isti cilj, zato smo Jelena i ja i ove godine odlučili da dupliramo vaše donacije, jer samo udruženi u činjenju dobrih i plemenitih dela možemo vratiti osmeh i nadu u bolje sutra našim mališanima", rekao je Đoković.

Zahvalio je donatorima što veruju u Fondaciju, zahvalio na plemenitosti, darivanju i svim porukama koje su ostavili na sajtu uz donaciju.

"Hvala vam na ovakvom pobedonosnom početku 2020. godine jer, ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti fantastična godina", rekao je Novak Đoković.

Krajem septembra 2019. otvoren četrdeset četvrti vrtić  

Direktorka i suosnivač Fondacije Jelena Đoković izjavila je da zahvaljujući svim donatorima i radu Fondacije danas više od 22.000 dece ima bolje i zdravije okruženje za odrastanje.

"Ove godine u okviru donatorske kampanje imali smo cilj da sakupimo sredstva pomoću kojih bismo obezbedili da dve stotine dece dobije pristup predškolskom obrazovanju. Zahvaljujući vašoj nesebičnoj podršci, taj cilj je premašen i hvala vam na tome. Hvala vam što nam iz godine u godinu pomažete da sve veći broj dece u Srbiji dobije priliku da učestvuje u programima predškolskog obrazovanja", poručila je Jelena Đoković.

Navela je da je krajem septembra prošle godine otvoren 44. vrtić, i to u Svilajncu, čime je obezbeđeno dodatnih 75 mesta za decu iz ove opštine i okolnih sela.

Otvoreni su i vrtić u Mačvanskom Prnjavoru u blizini Šapca, tako da je više od 150 mališana iz Prnjavora i ostalih sela u okolini Šapca prvi put dobilo priliku da krene u vrtić.

U postupku je i otvaranje vrtića u Inđiji i, kako je rekla, "nećemo stati na ovome. Naš cilj je da menjamo život dece u našoj zemlji".

Fondacija je osnovana 2007, kada je 19-godišnji Novak osvojio svoju prvu masters titulu. Osnovana je kao organizacija čiji je cilj unapređenje ranog razvoja mališana iz Srbije, zemlje u kojoj, prema zvaničnim podacima, tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju.

Za dvanaest godina rada Fondacije izgrađena su ili rekonstruisana 44 vrtića u našoj zemlji, podržano više od hiljadu porodica, kroz programe edukacije i stručnog usavršavanja prošlo je više od 1.500 vaspitačica i vaspitača, svim projektima obuhvaćeno je više od 22.000 dece, a u projekte u Srbiji uloženo je dvanaest miliona evra.

 

broj komentara 0 pošalji komentar