Ispitivanje borbenosti vozila pešadije BVP M-80A u noćnim uslovima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvovao je konstrukcionim ispitivanjima modernizovanog borbenog vozila pešadije BVP M-80A i gađanju u noćnim uslovima u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci".

Borbeno vozilo pešadije BVP M 80A  je lako-oklopno, gusenično vozilo, amfibija, namenjeno za prevoz pešadijske borbene grupe i vođenje borbe iz vozila. Može se koristiti za uništavanje ciljeva na zemlji kao i u vazduhu u dometu naoružanja.

Predstavlja najvažniju i najrasprostranjeniju modifikaciju vozila BVP M 80 i korišćeno je kao osnova za razvoj drugih varijanti različite namene.

Aleksandar Vulin je tokom konstrukcionih ispitivanja modernizovanog borbenog vozila pešadije BVP M-80A i gađanju u noćnim uslovima u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci" poručio građanima Srbije – da samo jedinstveni i složni možemo da sačuvamo svoj narod, svoju religiju, svoja uverenja gde god da živimo.

Istakao je da samo snažna i stabilna Republika Srbija može da da sačuva i zaštiti Srbe, bez obzira gde žive.

Svima koji večeras slave pravoslavnu Novu godinu, poželeo je sreću, uspeh i da je provedu sa onima koje vole.

"Da čuvaju svoju decu, svoju istoriju i tradiciju, da misle na Srbe u Crnoj Gori, na KiM, u BiH, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, na Srbe gde god da žive, a posebno da misle na Srbe u Crnoj Gori i na KiM gde se toliko uporno, toliko tvrdoglavo i verujem uspešno bore za svoje pravo da budu Srbi, bore za svoje pravo da veruju, da budu u svojim crkvama i da slave onako kako su slavili i njihovi preci", poručio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 15. jan 2020, 12:29) - anonymous [neregistrovani]

A

I sta su ispitali?