U Kamenici posle 63 godine nova Klinika za kardiologiju

Prvi put od osnivanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, renovirana je i adaptirana Klinika za kardiologiju, koja sada ima devedeset bolesničkih postelja i najsavremeniju laboratoriju.

Počela je sa radom najsavremenija angio-sala, radi i objekat centralne sterilizacije, obnovljena je dotrajala medicinska oprema, kupljeni su bolesnički kreveti, kao i potpuno novi aparati za izvođenje najsloženijih procedura.

Prilikom posete Klinici za kardiologiju, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković podsetio je na to da je u prethodne tri godine, samo za ovaj Institut, u medicinsku opremu i infrastrukturne radove uloženo 450 miliona dinara.

Gojković je naglasio da se, osim ulaganja u opremu i građevinske radove, uporedo radi i na zapošljavanju novih radnika i povećanju plata. U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u prethodne tri godine zaposleno je 105 zdravstvenih radnika.

Pokrajinska vlada će, kako je rekao, nastaviti kontinuirano ulaganje u ovu ustanovu, ali i u celokupni zdravstveni sistem u Vojvodini, kako bi pacijenti imali najbolje uslove za lečenje, a zaposleni za rad.

"Pre šest meseci smo počeli ozbiljan posao, koji je završen po najvišim standardima za ovakav tip zdravstvene ustanove. Ono što je važno istaći jeste da je ovaj posao završen pre roka i da nije značajno probijen budžet", navodi prof. dr Aleksandar Redžek, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Bolesti srca i dalje su na prvom mestu po smrtnosti u Vojvodini.

"Već sutra ćemo početi da proširujemo odeljenje koronarne za najteže pacijnete, za intenzivnu jedinicu i povećaćemo kapacitet za 50 odsto. Radi se odeljenje za funkcionalnu dijgnostiku. Sve ovo ne bi moglo da bude bez zdravstvenih radnika, u prethodne tri godine primljeno je 105 lekara i medicinskih sestara", navodi prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici godišnje se leči 45.000 pacijenata i uradi se oko 5.000 intervencija u oblasti interventne kardiologije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара