U Kamenici posle 63 godine nova Klinika za kardiologiju

Prvi put od osnivanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, renovirana je i adaptirana Klinika za kardiologiju, koja sada ima devedeset bolesničkih postelja i najsavremeniju laboratoriju.

Počela je sa radom najsavremenija angio-sala, radi i objekat centralne sterilizacije, obnovljena je dotrajala medicinska oprema, kupljeni su bolesnički kreveti, kao i potpuno novi aparati za izvođenje najsloženijih procedura.

Prilikom posete Klinici za kardiologiju, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković podsetio je na to da je u prethodne tri godine, samo za ovaj Institut, u medicinsku opremu i infrastrukturne radove uloženo 450 miliona dinara.

Gojković je naglasio da se, osim ulaganja u opremu i građevinske radove, uporedo radi i na zapošljavanju novih radnika i povećanju plata. U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u prethodne tri godine zaposleno je 105 zdravstvenih radnika.

Pokrajinska vlada će, kako je rekao, nastaviti kontinuirano ulaganje u ovu ustanovu, ali i u celokupni zdravstveni sistem u Vojvodini, kako bi pacijenti imali najbolje uslove za lečenje, a zaposleni za rad.

"Pre šest meseci smo počeli ozbiljan posao, koji je završen po najvišim standardima za ovakav tip zdravstvene ustanove. Ono što je važno istaći jeste da je ovaj posao završen pre roka i da nije značajno probijen budžet", navodi prof. dr Aleksandar Redžek, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Bolesti srca i dalje su na prvom mestu po smrtnosti u Vojvodini.

"Već sutra ćemo početi da proširujemo odeljenje koronarne za najteže pacijnete, za intenzivnu jedinicu i povećaćemo kapacitet za 50 odsto. Radi se odeljenje za funkcionalnu dijgnostiku. Sve ovo ne bi moglo da bude bez zdravstvenih radnika, u prethodne tri godine primljeno je 105 lekara i medicinskih sestara", navodi prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici godišnje se leči 45.000 pacijenata i uradi se oko 5.000 intervencija u oblasti interventne kardiologije.

broj komentara 0 pošalji komentar